ARRÒS AMB LLET SENSE SUCRE
Aquest postres sol ser de l’agrat de petits i grans. Però la recepta conté habitualment sucre com a ingredient. Hem volgut cuinar una versió molt més saludable, per tots vosaltres, perquè la pogueu incloure a la vostra llista de postres, esmorzars o berenars. La recepta es val aquesta versatilitat.
INGREDIENTS (per 4 racions):
- 1 litre de llet sencera,
- 105 grams d’arròs refinat tipus bomba,
- la pell d’una llimona o taronja,
- 1 plàtan mitjà,
- canyella en pols al gust.
PREPARACIÓ:
- Pelar la llimona (o la taronja). I reservar la pela.
- Col.locar la llet dins un cassó gran, i als fogons.
- Arrancar el bull de la llet, amb la pell de la llimona submergida. Comença a infusionar-se.
- Tirar-hi l’arròs, a poc a poc, i anar removent, per evitar que es dipositi a la superfície.
- Abaixar el foc, i coure-hi l’arròs durant uns 15 minuts. Cal remoure constantment, perquè l’arròs no s’enganxi al fons. L’arròs es va hidratant (el midó es gelatinitza i va sortint cap a la superfície del gra. Ajudarà a espesseir).
- Passat aquest temps, i que l’arròs encara pot estar dur (més bé “al dente”), apagar el foc.
- Retirar el cassó, i deixar-ho refredar uns 10 minutets, sense deixar de remoure de tant en tant (encara continua la gelatinització del midó).
- Mentre, pelar el plàtan. I aplastar-lo amb una forquilla. A continuació, afegir-lo.
- Continuar removent la barreja uns minuts més.
- Distribuir en recipients individuals, i espolvorejar canyella en pols al gust, per capes.
- Conservar màxim durant uns 4 dies, al frigorífic.
Deixa una resposta
Vols unir-te a la conversa?No dubtis a contribuir!