BUDING DE PASTANAGA AMB GARROFA
Si hi ha un pastís de sabor cacau que ens té fascinats sense contenir-ne, que és esponjós i amb un gust dolç suficient sense haver afegit ni un gram de sucre o similars, és aquest que teniu ara al davant. Us animem a provar-lo. Us val la pena.
INGREDIENTS:
- 2 ous sencers,
- 50 mL de llet sencera,
- 75 grams de fècula de garrofa (es pot substituir per cacau pur en pols),
- 125 grams de farina integral (la nostra era d’espelta),
- 2 pastanagues grans,
- 1 sobre de llevat químic,
- 1 grapat (25 grams) de panses de raïm o de fruites vermelles dessecades (sense sucres afegits),
- 50 grams de fruits de closca variats.
PREPARACIÓ:
- En un bowl gran, barrejar les pastanagues prèviament ratllades amb la farina integral, la fècula de garrofa, els ous, la llet i el llevat. Amb una forquilla homogenitzar fins que quedi una massa homogènia. No fa falta batedora.
- Afegir les panses i els fruits de closca. Remoure de nou, per distribuir-los bé dins la massa.
- Transvasar la massa a un motlle de silicona rectangular.
- Abans pre-escalfar el forn, a temperatura no molt alta: entre 160-170 ºC.
- A aquesta mateixa temperatura és a la que es s’enfornarà durant uns 30 a 35 minuts, sempre controlant amb un escura-dents com està l’interior (ha d’estar quallada, sense que la superfície estigui excessivament torrada).
- Refredar, desenmotllar i trossejar.
- Servir per menjar-se’l sol, a mossegades; o bé, a cullerades, cobert d’una mermelada casolana de maduixots o de d’altres fruites vermelles (prometem recepta més endavant de com les preparem).
Deiem, al principi, que era “suficientment” dolç sense haver afegit sucres de cap mena. I és que si acostumem el nostre paladar, amb la dolçor de la pastanaga, de les panses i la de la fècula de garrofa n’hauríem de tenir més que prou.
Deixa una resposta
Vols unir-te a la conversa?No dubtis a contribuir!