CRACKERS DE FLOCS DE CIVADA I LLAVORS
Els crackers, per la seva cruixència, solen agradar moltíssim a nivell organolèptic. Es tracta d’una galeta salada, amb sabor agradable aportat per les llavors oleaginoses, que pot ser una fantàstica opció per menjar entre àpats. O bé, també pot formar part d’un esmorzar, amb un topping, i a substitució del pa.
Pels seus ingredients, és apte per qui segueix una pauta d’alimentació vegetariana (si és estricte cal canviar la mantega per oli de coco) i per qui hagi d’excloure aliments amb gluten.
INGREDIENTS:
Per la massa:
- 100 g de flocs de civada, sense traces de gluten.
- 50 mL d’aigua.
- 2 c.s. de tahina (pasta de sèsam) sense sal marina.
- 25 g de mantega sense sal o oli de coco, a substitució.
Pel topping:
- 30 g (3 c.s.) de barreja de llavors oleaginoses, al gust (de gira-sol, carbassa, lli, sèsam, rosella, chia).
PREPARACIÓ:
- Amb una batedora o amb una picadora de got, batre o picar els ingredients de la massa.
- A una safata de forn, prèviament tapissada amb paper vegetal de forn, transvasar-la, amb ajut d’una cullera.
- Amb la cullera o una espàtula, estendre-la al màxim, fins quedar una capa finíssima.
- Distribuir homogèniament, per sobre de la massa, la barreja de llavors oleaginoses. Mentre, pre-escalfar el forn a 180ºC per la part superior i inferior, i amb aire a convecció.
- Enfornar els crackers a aquesta temperatura, durant uns 20 minuts.
- Passats els primers 15 minuts, observar si estan bastant deshidratats, i girar la làmina.
- Passat el temps indicat, apagar el forn, i deixar-los-hi uns 5 minuts més.
- Acabar de refredar a temperatura ambient.
- Un cop fred, porcionar la làmina en unes 6-8 unitats.
- Gaudir a mossegades la seva cruixència i gust.
Hola, no em queda clar quan s’afageix el topping? Es fa un cop tenim la massa extessa sobre el paper vegetal o es barreja igualment amb els ingredients de la massa mentre es baten? Gràcies.
Bones Isabel,
les llavors oleaginoses es tiren a sobre, una vegada tenim la massa (de flocs de civada, tahina i mantega) ben estesa a la safata tapissada amb paper. Després jo es fa la cocció, del conjunt, al forn.
Espero haver aclarit el dubte.
Moltes gràcies.
Salutacions cordials,
Anna Costa