GALETES DE MANTEGA AMB NOUS
Tenim dinars festius dins les diades nadalenques. No massa àpats, però són els que s’allarguen… Tot i que estem amb la panxa ben plena, no parem de menjar. I això és purament per apetència emocional. El millor és saber-nos controlar, i ser conscients que hem de parar de menjar. Potser sí podem fer aquest esforç de control. I la resta dels que estan a taula? Potser la gran majoria no. Per això proposem unes galetes sense sucres afegits i plenes de nutrients, per acompanyar les infusions, el cafè i el te. Sempre seran millor opció que els massapans, els polvorons, les neules o els torrons, oi?
INGREDIENTS (per unes 16 galetes de grandària de bola de ping-pong):
- 125 grams de farina d’espelta integral,
- 100 grams de dàtils al natural desossats,
- 80 grams de mantega,
- 40 grams de tahina (crema de sèsam),
- 40 grams de crema de cacauet,
- 2 ous sencers,
- 5 grams (1/2 c.p.) de llevat químic,
- 16 meitats de nous.
PREPARACIÓ:
- Triturar la mantega amb la tahina, els dàtils i els ous, amb una picadora de got o amb un robot de cuina.
- Incorporar la farina i el llevat.
- Homogenitzar la massa fins que quedi homogènia i pastosa.
- Transvasar-la a un bol, per a conservar-la durant 1 hora al frigorífic. D’aquest manera serà més malejable.
- Amb les mans, formar les boletes.
- Aplastar-les sobre la safata del forn, prèviament tapissada amb paper vegetal.
- Coronar-les amb la meitat d’una nou mondada.
- Coure al forn, a 180 ºC (amb aire a convecció i fonts de calor per dalt i per sota), durant uns 25-30 minuts. Amb un escura-dents observar que estiguin dures, sense quedar torrades.
- Deixar-les refredar a temperatura ambient. I, completament fredes, embossar, per evitar que s’humitegin.
Hola Buenos días me parece todo estupendo las bebidas ,la forma xe endulzar laleche,i aora estos dulces tan ricos i naturales,yo personalmente ya llevo dias sin el azucar,i el descubrimiento par endulzar sin azúcar me parece maravilloso, además de que ya no lo necesito no estoy tan inflada i no tengo reflujo i me siento mejor más fuerte imas contenta muchas gracias por está Gran alluda está cambiando mi forma de alimentación por nutrición sana
Gracias, Bibiana, por tu gran implicación en este cambio de hábitos que estás realizando. Y está claro que con estos pequeños cambios sumativos se obtienen estos grandes resultados que estás observando, y los que vendrán. Agradecerte tu esfuerzo y constancia. Un saludo.