NATILLES DE PLÀTAN
Aquesta recepta és fantàstica, tant per ser molt gustosa com per ser molt saludable i nutritiva (atenent als seus ingredients). Tant petits com grans la poden fruir sensorialment; i no té res que envejar a les originals. Es tracta d’una adaptació de la recepta d’aquest tipus de postres lacti, on s’ha canviat la sucre afegida per plàtan. La canyella s’encarregarà d’endolcir encara més.
Es poden consumir com a part d’un esmorzar, per un entre-hores de mig matí o tarda, i com a postres. Per tant, té una enorma versatilitat dins l’alimentació habitual.
INGREDIENTS (per 4 unitats dins flameres, o bé 2 terrines grans de crema catalana):
- 2 plàtans mitjans molt madurs,
- 4 rovells d’ou,
- 500 mL (2 gots) de llet,
- pell d’una llimona mitjana,
- 1 branca de canella, o bé l’equivalent desitjat en format de pols,
- canella en pols, al gust.
PREPARACIÓ:
- Pelar i tallar els plàtans madurs a rodanxes.
- Rentar i pelar la llimona.
- Mentre, posar al foc un cassó, amb la llet. I tirar-hi les rodanxes de plàtan a dins, juntament amb la pell de llimona i la branca de canyella (o bé, canyella en pols).
- Quan arranqui el bull, reduir a foc mig; i continuar coent durant uns 5-6 minuts més.
- I després reservar una estona, deixant que disminueixi la temperatura. Mentre, preparar la batedora.
- Al recipient de la batedora, col·locar-hi els 4 rovells d’ou i, a continuació, només el plàtan que s’ha bullit juntament amb la resta.
- Triturar, fins que quedi una massa homogènia. Aquesta és torna a incorporar al cassó amb la llet, la pell de llimona i la canyella.
- Tornar a coure una mica més. Aquest cop a foc molt baix, i sense deixar de remoure amb una cullera sopera o pala de fusta. No s’ha de deixar que les proteïnes del rovell formin coàguls.
- Es deixa de remoure quan s’observa que el conjunt comença a espesseir.
- Distribuir la barreja en recipients: en flameres, gots de vidre similars als d’iogurt, o bé en terrines de crema catalana.
- I conservar en fred, cobert amb film plàstic.
- Al moment del consum, afegir canyella en pols per sobre.
Deixa una resposta
Vols unir-te a la conversa?No dubtis a contribuir!