PEBROT VERMELL FARCIT DE QUINOA, VERDURETES I FORMATGE DE CABRA

Pot ser un excel·lent primer plat per qui el format típic de verdures/hortalisses tallades al plat, i amb rajolí d’oli, no el/la satisfacin massa.

INGREDIENTS (per 4 persones/unitats):

Base vegetal (recipient):

  • 4 pebrots vermells grans i amples.

Pel farciment:

  • 3 tomates mitjanes madures.
  • 1 carbassó gran.
  • 1 pebrot verd italià.
  • 1 pebrot vermell italià.
  • 1 pebrot groc.
  • 50 grams de formatge de cabra tendre o curat.
  • 120 g en cru de quinoa.
  • oli d’oliva verge extra, all i julivert picats (al gust).

PREPARACIÓ:

  1. Netejar els 4 pebrots vermells amples, extreient els sèpals i pinyolets. I trossejar totes les verdures/hortalisses del farciment. A continuació, per a obtenir trossos més petits de forma còmoda, ajudar-se d’una picadora o d’un robot de cuina.
  2. Afogar-les en un wok o paella, amb molt poc oli, juntament amb l’all i julivert.
  3. Mentre, posar a bullir en una olla el doble d’aigua (250 mL) del pes corresponent a la quinoa. I, quan estigui calenta, afegir la quinoa. Parar la seva cocció quan hagi absorbit tota l’aigua. No deixar de remoure.
  4. Mentre, preescalfar el forn a 200 ºC, i escalivar-hi els pebrots vermells amples, cuidant que la pell no es cremi massa. Es tractarà d’una precocció. Treure i deixar refredar.
  5. Barrejar, en un bol, les verdures afogades amb la quinoa, i amb el formatge de cabra prèviament trossejat a daus.
  6. Amb una cullera sopera, omplir els pebrots fins a dalt.
  7. I tornar a enfornar-los a 200 ºC, durant uns 5-10 minuts més. Fins observar que les parets estan suficientment estovades.
  8. Retirar al màxim que es pugui la pell dels pebrots, principalment si s’ha cremat.
  9. Gaudir-ho, tallant el pebrot a trossos. El formatge fos fa de ciment entre la quinoa i les verdures.

Aquest primer plat, acompanyat d’uns ous a la planxa condimentats amb pebre vermell i all deshidratat, proporcionen un menú atractiu per petits i grans.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.