Els “struddles” solen ser dolços, formant part de la reposteria alemana. Hem elaborat aquesta versió salada boníssima perquè pugui formar part d’un menú festiu. Segur que agrada!

INGREDIENTS (per a 4 unitats):

Per la massa:

  • 125 grams de farina integral (la que es desitgi),
  • 60 grams (unes 5 c.s.) d’aigua tèbia,
  • un polsim de sal.

Pel farciment:

  • 4-8 llesques (segons longitud) de pernil curat ibèric,
  • 100 grams de xampinyons laminats,
  • 10-12 grans de raïm blanc o morat, sense pinyolets,
  • all i julivert picat fresc, al gust,
  • 25 grams (2 c.s.) d’oli d’oliva verge extra.

Pel topping:

  • llavors de sèsam (al gust),
  • oli d’oliva verge extra (en esprai).

PREPARACIÓ:

  1. Barrejar la farina amb l’aigua i la sal, fins que quedi una massa elàstica al moldejar-la amb les mans. Formar una bola.
  2. Amb un rodet, aplastar-la i extrendre, al màxim, la bola de massa; creant un quadrat.
  3. Porcionar el quadrat de massa en rectangles allargats i iguals (a mode de tires gruixudes). I reservar.
  4. En una paella antiadherent, escalfar oli d’oliva verge extra.
  5. Mentre, tallar els xampinyons a rodanxes. I, quan l’oli estigui calent, saltar-los amb all i julivert.
  6. Mentre, netejar i partir per la meitat els grans de raïm, del centre cap a la punta.
  7. Col.locar les llesques de pernil al llarg de cada tira de massa.
  8. Distribuir els xampinyons saltats per sobre, del centre cap a una punta.
  9. I fer la mateix amb els raïms partits per la meitat.
  10. Enrotllar cada tira de massa farcida.
  11. Amb una forquilla, fer forats a la part de sobre, per evitar que s’infli la massa durant la cocció al forn. I col·locar un escura-dents, per mantenir l’estructura enrotllada.
  12. Preescalfar el forn, a 180 ºC.
  13. Espraiar amb oli cada rotlle, i espolvorejar per sobre unes miques de llavors de sèsam.
  14. Coure-ho al forn, durant uns 20-25 minuts, a 180 ºC.
  15. Se serveix calent, i amb textura cruixent.