Els “struddles” solen ser dolços, formant part de la reposteria alemana. Hem elaborat aquesta versió salada boníssima perquè pugui formar part d’un menú festiu. Segur que agrada!
INGREDIENTS (per a 4 unitats):
Per la massa:
- 125 grams de farina integral (la que es desitgi),
- 60 grams (unes 5 c.s.) d’aigua tèbia,
- un polsim de sal.
Pel farciment:
- 4-8 llesques (segons longitud) de pernil curat ibèric,
- 100 grams de xampinyons laminats,
- 10-12 grans de raïm blanc o morat, sense pinyolets,
- all i julivert picat fresc, al gust,
- 25 grams (2 c.s.) d’oli d’oliva verge extra.
Pel topping:
- llavors de sèsam (al gust),
- oli d’oliva verge extra (en esprai).
PREPARACIÓ:
- Barrejar la farina amb l’aigua i la sal, fins que quedi una massa elàstica al moldejar-la amb les mans. Formar una bola.
- Amb un rodet, aplastar-la i extrendre, al màxim, la bola de massa; creant un quadrat.
- Porcionar el quadrat de massa en rectangles allargats i iguals (a mode de tires gruixudes). I reservar.
- En una paella antiadherent, escalfar oli d’oliva verge extra.
- Mentre, tallar els xampinyons a rodanxes. I, quan l’oli estigui calent, saltar-los amb all i julivert.
- Mentre, netejar i partir per la meitat els grans de raïm, del centre cap a la punta.
- Col.locar les llesques de pernil al llarg de cada tira de massa.
- Distribuir els xampinyons saltats per sobre, del centre cap a una punta.
- I fer la mateix amb els raïms partits per la meitat.
- Enrotllar cada tira de massa farcida.
- Amb una forquilla, fer forats a la part de sobre, per evitar que s’infli la massa durant la cocció al forn. I col·locar un escura-dents, per mantenir l’estructura enrotllada.
- Preescalfar el forn, a 180 ºC.
- Espraiar amb oli cada rotlle, i espolvorejar per sobre unes miques de llavors de sèsam.
- Coure-ho al forn, durant uns 20-25 minuts, a 180 ºC.
- Se serveix calent, i amb textura cruixent.